top of page

Coldsmoking by Turan

Med sin solide kunnskap og lange erfaring, er Turan en ekspert på røyking og konservering av mat. Han driver blant annet en nettbasert kokkeskole kalt Coldsmoking Digitial Cookery School, der han deler alt om matrøyking og konservering av kjøtt. I tillegg har han skrevet to bøker om matrøyking og konservering hvorav boken Food Smoking - a Practical Guide kan bestilles her.

Turan har i flere år undervist for tusenvis av studenter på deres fysiske kokkeskole, samt jobbet med TV-produksjonsselskaper og kjendiskokker. Han har for eksempel samarbeidet med Jamie Olivers lærlinger på Fifteen, lært Nadiya Hussein å røyke fisk hjemme og konsulert for BBCs TV-program “Victoria Slum”.  

Turan.jpg

Her kan du se og bli inspirert av noen videoer fra Turan, hvor han benytter Hobbyrøykeriet Normann til å kaldrøyke egg og ulike typer oster som edamer, stilton, camembert og brie. 

Kaldrøkte egg

Ingredienser: 6 stk egg

Tid røyking: 18 timer 

Fremgangsmåte: 

Kok eggene til de er lettkokte (en blanding av bløt- og hardkokt), ca. 7 minutter. Skyll de i kaldt vann og la de avkjøle seg litt i kjøleskapet. 

Skrell eggene og legg dem på en rist i røykeriet. Sett inn røykutvikleren på den keramiske flisen, legg på en røykekloss og lukk nedre luke. Koble røykutvikleren til strøm, og lukk øvre luke til røykeriet. 

Kaldrøkt ost

Ingredienser: Edamer, Camembert og Stilton

Tid røyking: 4 timer 

Fremgangsmåte: 

Ta av papiret på osten og legg dem på en rist slik at røyken spres jevnt på alle sider. Plasser risten i røykeriet. Sett inn røykutvikleren på den keramiske flisen, legg på en røykekloss og lukk nedre luke. Koble røykutvikleren til strøm, og lukk øvre luke til røykeriet. 

 

Når osten er ferdig røyket, pakkes de inn i matpapir og legges til avkjøling i 24 timer.  

Kaldrøkt Brie

Ingredienser: 500 g Brie

Tid røyking: 18 timer 

Fremgangsmåte: 

Ta av papiret på osten og plasser den på en rist i røykeriet. Sett inn røykutvikleren på den keramiske flisen, legg på en røykekloss og lukk nedre luke. Koble røykutvikleren til strøm, og lukk øvre luket til røykeriet. 

Når osten er ferdig røyket, pakkes den inn igjen i forpakningen eller matpapir. Legg osten i kjøleskapet i ca. 12 timer, og sett den i romtemperatur i ca. 1 time før servering. 

bottom of page