top of page

VIA Færder – leverandør med nyttig samfunnsoppdrag

Oppdatert: 18. sep. 2023


Hobbyrøykeriet Normann på VIA Færder

Stadig flere nordmenn kjøper Hobbyrøykeriet Normann. Det gir flotte arbeidsoppgaver til opplæringsbedriften VIA Færder på Nøtterøy.


VIA Færder hjelper mennesker ut i arbeid gjennom spesialtilpasset videregående opplæring, arbeidsforberedende trening og varig tilrettelagt arbeid. Arbeidstakerne på den lille Nøtterøy-bedriften produsere mat, industriprodukter, trevareprodukter og levere tjenester til privat og offentlig sektor. Nå har kunder over hele Norge oppdaget de gode produktene fra VIA Færder.


- På snekkerverkstedet lager vi alt fra helt enkle produkter til flotte eikebord. Akkurat nå er det stor interesse for fuglekasser og bie kasser. Det passer fint sammen med produksjonen av Hobbyrøykeriet Normann. Det er mange som etterspør våre produkter. Det bare sprer seg, sier arbeidsveileder John Thyberg i VIA Færder.

Hobbyrøykeriet Normann på VIA Færder
John Thyberg er arbeidsveileder på snekkerverkstedet til VIA Færder.

Stor nøyaktighet

Siden 2018 har VIA Færder produsert Hobbyrøykeriet Normann på oppdrag fra Matrøyk. I det moderne snekkerverkstedet er produksjonen tilrettelagt for å kunne levere høy kvalitet over tid.


- Vi har utviklet standardiserte produksjonsjigger til hobbyrøykeriet.

Da får vi nøyaktig samme kvalitet på alle elementene vi produserer. Det betyr at fronten til røykehus nummer en og nummer 500 er helt lik. Hvis du har kjøpt et røykehus og har ødelagt fronten kan du bare bestille en ny. Den vil passe perfekt sammen med de gamle delene du har, sier Thyberg.


Viktig samfunnsoppdrag

I 2015 flyttet og oppgraderte VIA Færder snekkerverkstedet for flere millioner kroner. Nå kan arbeidstakerne benytte samme type verktøy som de møter ute i ordinære virksomheter. Det er en viktig del av det samfunnsoppdraget til VIA Færder.


- De som kjøper Hobbyrøykeriet Normann får et flott produkt. Samtidig gir de et samfunnsnyttig bidrag til mennesker som har behov for tilrettelagt arbeid og opplæring. Det er en viktig effekt som kundene også kan ta med seg, sier Thyberg og legger til.


- I høst tok en av våre lærekandidater kompetansebeviset på produksjon av veggene til Hobbyrøykeriet Normann. Han bestod prøven og fikk kompetansebeviset, sier Thyberg med et smil.

VIA Færder
Via Færder oppgraderte snekkerverkstedet i 2015. Nå har arbeidstakerne topp moderne utstyr i opplæringen.

Varierte arbeidsoppgaver

Produksjonen av Hobbyrøykeriet består av varierte oppgaver med ulik vanskelighetsgrad. Det gjør det mulig å tilby arbeidsoppgaver som alle arbeidstakerne behersker.


- Det som er fint med Matrøyk er at vi alltid har relevant arbeid å utføre. Denne produksjonen består av mange ulike arbeidsoppgaver. Det gjør at vi kan tilby enkle oppgaver til arbeidstakere som synes dagen er vanskelig. Samtidig kan de som har erfaring ta de litt mer kompliserte delene av produksjonen. Det er mange ulike, flotte oppgaver i produksjonen av røykehuset, sier Thyberg.


Høy servicegrad

VIA Færder står for produksjon, pakking og distribusjon av Hobbyrøykeriet Normann. Når en bestilling kommer inn, tar det kun et par virkedager før pakken er sendt. Om feil skulle oppstå legger Via Færder vekt på å yte god service til kunder som reklamerer på Hobbyrøykeriet.


- Ja, vi ønsker å holde servicegraden høy. Om det kommer reklamasjoner sender vi nye deler i posten med det samme. Kunder har sagt at den servicen de fikk da de kjøpte Hobbyrøykeriet Normann var den beste de har opplevd. Det er det hyggelig å høre, sier Thyberg.

Hobbyrøykeriet Normann
Hobbyrøykeriet produseres ved bruk av standardiserte produksjonsjigger. Det sikrer høy kvalitet over tid.

Populært hobbyrøykeri

Nå rigger VIA Færder seg for større aktivitet på snekkerverkstedet.


- Vi synes det er kjempegøy at Hobbyrøykeriet er blitt så populært. Når de produktene vi lager etterspørres skaper det en stolthet over å arbeid hos VIA Færder. Vi kan tilpasse snekkerverkstedet til den økte ordremengden. Hvis kundene etterspør flere hobbyrøykeri skal vi produsere mer, sier Thyberg.

2 033 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page