Pølser er en middagsfavoritt hos mange, og det er ekstra gøy når du lager dem selv. Denne oppskriften er basert på ferdig svinekjøttdeig, men det er også mulig å kverne kjøttet selv. Pølsene kan også lages av storfekjøtt, kylling, kalkun, lam eller plantebaserte ingredienser.
Med kaldrøyking får du en ekstra god røyksmak på pølsene som gir middagen et ekstra løft. Server pølsene med ditt favoritt tilbehør, for eksempel potetstapp og kokt brokkoli.
Ingredienser
1 kg svinekjøttdeig
1 ss salt
Valgfritt krydder (for eksempel paprika og hvitløkspulver)
Fremgangsmåte
Hjemmelagde pølser
Bland svinekjøttdeig og salt godt sammen i en kjøkkenmaskin. Dette vil hjelpe med å binde farsen.
Tilsett pepper og krydder og bland inn i pølsefarsen. Tips: Du kan steke en liten bit av deigen for å smake etter om den trenger mer krydder.
Fyll farsen i pølsestapperen og tre tarmene over pølserøret. Pass på at farsen fylles jevnt i tarmen, og at den ikke blir for løs eller for hard.
Pølsen kan formes som en sirkel eller du kan forme den i ønsket lengde.
Velg en lengde du ønsker at pølsene skal ha, og tvinn annenhver pølse samme vei hver gang.
Oppbevar pølsene kjølig til de skal røykes.
Kaldrøyking av pølser
Heng pølsene over hengepinnene i røykeriet, og sørg for at det er litt avstand mellom dem.
Legg på en røykekloss av tre på røykutvikleren og koble til strøm.
Røyk pølsene i 4-12 timer, avhengig av hvor mye røyksmak du ønsker.
Heng pølsene til luftig på et kjølig sted over natten.
Før servering: Stek pølsene på middels varme til skinnet har fått en gylden farge og pølsene er varm. Eventuelt kan de trekkes i 15-20 minutter.