top of page

Kaldrøkt aubergine

Porsjoner

4 porsjoner

Kaldrøkt aubergine tilfører en unik og røykfylt smak til retter. Den kan brukes som en smakfull ingrediens i salater, på pizza eller som tilbehør til kjøtt og fisk.

Ingredienser

  • 2 store auberginer

  • Olivenolje

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Vask auberginene og tørk dem godt med et kjøkkenhåndkle eller tørkepapir.

  2. Skjær auberginene i ca. 1 cm tykke skiver. Pensle skivene lett med olivenolje og strø over salt og pepper på begge sider.

  3. Legg auberginene på en rist i røykeriet og start røykutvikleren.

  4. Røyketid er ca. 2-4 timer, avhengig av hvor sterk røyksmak du ønsker.

  5. Server auberginen umiddelbart eller la den av avkjøles i kjøleskap frem til servering.

bottom of page