top of page

Kaldrøkt hvitløk

Porsjoner

Kaldrøyking er en enkel og smakfull måte å tilberede hvitløk på. Røkt hvitløk kan for eksempel brukes som en herlig smaksforsterker til kjøtt, kylling og andre grønnsaker. Hvitløksfeddene kan også benyttes i supper, sauser og andre retter for å gi en ekstra god smak.

Ingredienser

  • 3 stk hvitløk

  • Vegetabilsk olje eller olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Skrell hvitløkene ned til fedd og fjern det ytre skallet fra hvert hvitløksfedd.

  2. Legg hvitløksfeddene på et stekebrett og stek dem i ovnen til de så vidt begynner å bli myke. Pass på at du ikke oversteker feddene, da de kan få en bitter smak.

  3. La hvitløken avkjøles på stekebrettet før du pensler hvert fedd med olje.

  4. Legg hvitløken på en rist i røykeriet og start røykutvikleren.

  5. Røyketid: Ca. 4-6 timer.

  6. Avkjøl hvitløksfeddene og oppbevar de i en glasskrukke fylt med olje.

Matrøyk AS

Org.nr. 986507175MVA

Tlf: 46 91 46 91 e-post; post@matroyk.no

  I samarbeid med Via Færder AS, Nøtterøy (produksjon og vareforesendelser)

Personvern

Hobbyrøykeriet Normann og Røykutvikleren er internasjonalt design-beskyttet gjennom i "The International Bureau of the World Intellectual Property Organization (WIPO)" med registreringsnumrene DM/206323 og DM/209831. Kopiering av produktene er ikke tillatt.

Våre produkter er under stadig utvikling og fornying. Vi tar derfor forbehold om produktendringer som kan fravike presentasjonene og bildene både i nettbutikken og på hjemmesiden.

bottom of page