Kaldrøyking er en enkel og smakfull måte å tilberede hvitløk på. Røkt hvitløk kan for eksempel brukes som en herlig smaksforsterker til kjøtt, kylling og andre grønnsaker. Hvitløksfeddene kan også benyttes i supper, sauser og andre retter for å gi en ekstra god smak.
Ingredienser
3 stk hvitløk
Vegetabilsk olje eller olivenolje
Fremgangsmåte
Skrell hvitløkene ned til fedd og fjern det ytre skallet fra hvert hvitløksfedd.
Legg hvitløksfeddene på et stekebrett og stek dem i ovnen til de så vidt begynner å bli myke. Pass på at du ikke oversteker feddene, da de kan få en bitter smak.
La hvitløken avkjøles på stekebrettet før du pensler hvert fedd med olje.
Legg hvitløken på en rist i røykeriet og start røykutvikleren.
Røyketid: Ca. 4-6 timer.
Avkjøl hvitløksfeddene og oppbevar de i en glasskrukke fylt med olje.