top of page

Kaldrøkt ost

Porsjoner

4 porsjoner

Kaldrøkt ost er både enkelt og smakfullt. Det egner seg ikke bare godt som pålegg, men er også et supert tilbehør til middagen. Hva med kaldrøkt Jarlsberg i salaten eller kaldrøkt mozerella til pizza eller lasagne?

Ingredienser

  • Valgfri ost (for eksempel Jarlsberg, nøkkelost eller mozerella)


Fremgangsmåte


  1. Knyt en hyssing rundt osten slik at den henger godt.

  2. Heng eller legg osten i røykeriet. Hvis osten ligger, må du huske å snu den halvveis for å få en jevn røyking på begge sider.

  3. Legg en røykekloss på røykutvikleren og sett denne på den keramiske flisen. Lukk nedre luke.

  4. Koble røykutvikleren til strøm og lukk øvre luke til røykeriet.

  5. Røyketid er ca. 7 timer, avhengig av størrelsen på osten og hvor sterk røyksmak du foretrekker. Jo høyere fettprosent osten har, desto fortere tar den til seg røyksmak.

  6. Avkjøl osten og oppbevar den i kjøleskapet til den er klart til å serveres.

Matrøyk AS

Org.nr. 986507175MVA

Tlf: 46 91 46 91 e-post; post@matroyk.no

  I samarbeid med Via Færder AS, Nøtterøy (produksjon og vareforesendelser)

Personvern

Hobbyrøykeriet Normann og Røykutvikleren er internasjonalt design-beskyttet gjennom i "The International Bureau of the World Intellectual Property Organization (WIPO)" med registreringsnumrene DM/206323 og DM/209831. Kopiering av produktene er ikke tillatt.

Våre produkter er under stadig utvikling og fornying. Vi tar derfor forbehold om produktendringer som kan fravike presentasjonene og bildene både i nettbutikken og på hjemmesiden.

bottom of page