top of page

Kaldrøkt ost

Porsjoner

4 porsjoner

Kaldrøkt ost er både enkelt og smakfullt. Det egner seg ikke bare godt som pålegg, men er også et supert tilbehør til middagen. Hva med kaldrøkt Jarlsberg i salaten eller kaldrøkt mozerella til pizza eller lasagne?

Ingredienser

  • Valgfri ost (for eksempel Jarlsberg, nøkkelost eller mozerella)


Fremgangsmåte


  1. Knyt en hyssing rundt osten slik at den henger godt.

  2. Heng eller legg osten i røykeriet. Hvis osten ligger, må du huske å snu den halvveis for å få en jevn røyking på begge sider.

  3. Legg en røykekloss på røykutvikleren og sett denne på den keramiske flisen. Lukk nedre luke.

  4. Koble røykutvikleren til strøm og lukk øvre luke til røykeriet.

  5. Røyketid er ca. 7 timer, avhengig av størrelsen på osten og hvor sterk røyksmak du foretrekker. Jo høyere fettprosent osten har, desto fortere tar den til seg røyksmak.

  6. Avkjøl osten og oppbevar den i kjøleskapet til den er klart til å serveres.

bottom of page