top of page

Kaldrøkte nøtter

Porsjoner

Røkte nøtter som mandler, peanøtter, cashewnøtter, pekannøtter og hasselnøtter er en herlig og kreativ snack som er enkel å lage. De kan også brukes som topping i salater eller andre retter.  


Bruk smør eller olje avhengig av om du skal spise dem med en gang eller lagre dem i lengre tid. Du kan bruke smør dersom du skal spise nøttene med en gang, og vegetabilsk olje dersom du skal lagre dem lengre enn 5 dager.  

Ingredienser

  • Nøtter etter ønske - mandler, peanøtter, cashewnøtter, pekannøtter eller hasselnøtter 

  • Olje eller smør  

  • Sukker  

  • Salt

Fremgangsmåte

  1. Start med å riste nøttene i ovnen. Spre nøttene utover et bakebrett og rist dem i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 10 minutter.  

  2. Ta nøttene ut av ovnen og la dem avkjøle seg.  

  3. Mens nøttene avkjøles, smelt litt olje eller smør i en panne.  

  4. Når smøret har smeltet eller oljen er varm, fjern pannen fra varmen og tilsett nøttene. Rør forsiktig slik at nøttene blir godt dekket av smøret eller oljen.  

  5. Tilsett en blanding av sukker og salt (fire deler sukker til en del salt) i pannen. Bland godt slik at sukker- og saltblandingen dekker nøttene helt. Smøret/oljen vil bidra til å feste sukker- og saltblandingen til nøttene.

  6. Plasser nøttene på en rist i røykeriet og start røykutvikleren.

  7. Røyketid: Ca. 4-6 timer.  

  8. La nøttene stå i omtrent en time for å kjøle seg ned og modne før du smaker på dem.  

bottom of page