top of page

Kaldrøkte tomater

Porsjoner

4 porsjoner

Kaldrøkte tomater passer utmerket til forskjellige retter som salater, pasta, gryteretter og diverse forretter. Ved kaldrøyking får tomatene en fyldig og røykfylt smak som gir en forfriskende kick til retten.  


 Du kan røyke ferske tomater (rå) eller steke de litt før røykingen, men det er viktig å merke seg at stekte tomater vil ha lengre holdbarhet enn rå tomater. Ved å oppbevare tomatene i olje etter røyking holder de seg i ca. 1-2 måneder.

Ingredienser

  • 8 modne tomater

  • Vegetabilsk olje eller olivenolje

  • Salt, pepper og sukker etter ønske

Fremgangsmåte

  1. Del tomatene i to, pensle over med litt olje og smak til med salt, pepper og sukker.  

  2. Stek tomatene litt i en stekepanne eller ovn før røyking (valgfritt).  

  3. Legg tomatene på en rist i røykeriet og start røykutvikleren.  

  4. La tomatene røyke i ca. 4 timer.  

  5. Ta tomatene ut av røykeriet og la de avkjøle seg.  

  6. Legg de røkte tomatene i olje i en lufttett beholder frem til servering. Sørg for at de er helt dekket i olje for å opprettholde friskheten så lenge som mulig.  

Matrøyk AS

Org.nr. 986507175MVA

Tlf: 46 91 46 91 e-post; post@matroyk.no

  I samarbeid med Via Færder AS, Nøtterøy (produksjon og vareforesendelser)

Personvern

Hobbyrøykeriet Normann og Røykutvikleren er internasjonalt design-beskyttet gjennom i "The International Bureau of the World Intellectual Property Organization (WIPO)" med registreringsnumrene DM/206323 og DM/209831. Kopiering av produktene er ikke tillatt.

Våre produkter er under stadig utvikling og fornying. Vi tar derfor forbehold om produktendringer som kan fravike presentasjonene og bildene både i nettbutikken og på hjemmesiden.

bottom of page