top of page

Kaldrøkte tomater

Porsjoner

4 porsjoner

Kaldrøkte tomater passer utmerket til forskjellige retter som salater, pasta, gryteretter og diverse forretter. Ved kaldrøyking får tomatene en fyldig og røykfylt smak som gir en forfriskende kick til retten.  


 Du kan røyke ferske tomater (rå) eller steke de litt før røykingen, men det er viktig å merke seg at stekte tomater vil ha lengre holdbarhet enn rå tomater. Ved å oppbevare tomatene i olje etter røyking holder de seg i ca. 1-2 måneder.

Ingredienser

  • 8 modne tomater

  • Vegetabilsk olje eller olivenolje

  • Salt, pepper og sukker etter ønske

Fremgangsmåte

  1. Del tomatene i to, pensle over med litt olje og smak til med salt, pepper og sukker.  

  2. Stek tomatene litt i en stekepanne eller ovn før røyking (valgfritt).  

  3. Legg tomatene på en rist i røykeriet og start røykutvikleren.  

  4. La tomatene røyke i ca. 4 timer.  

  5. Ta tomatene ut av røykeriet og la de avkjøle seg.  

  6. Legg de røkte tomatene i olje i en lufttett beholder frem til servering. Sørg for at de er helt dekket i olje for å opprettholde friskheten så lenge som mulig.  

bottom of page