top of page

Nøttesmør med mandler

Porsjoner

4 porsjoner

Nøttesmør med røkte mandler er enkelt å lage, og er et spennende tilskudd til festbordet i adventstiden. Nøttesmøret smaker ypperlig på loff, rundstykker og flatbrød.

Ingredienser

  • 100 gram mandler

  • 200 gram meierismør

  • Salt

Fremgangsmåte

Kaldrøyking av smør

  1. Skjær smøret opp i terninger.

  2. Legg terningene i perforert mat- eller bakepapir (papir med hull).

  3. Legg smøret på nettingrammen i røykeriet.

  4. Røyk smøret i 1-2 timer, avhengig av hvor sterk røykesmak du ønsker.


Kaldrøyking av mandler

  1. Start med å skolde mandlene. Kok opp vann i en kjele og tilsett mandlene. La de ligge i det kokende vannet i noen minutter.

  2. Ta mandlene ut av vannet og fjern skallet. Deretter skal de tørke litt.

  3. Legg mandlene på en rist eller nettingramme i røykeriet.

  4. Røyk mandlene i 3-4 timer med bøk, ask eller or/older.

  5. Legg de ferdig røkte mandlene på et skjærebrett og finhakk dem.

  6. Bland de finhakkede mandlene inn i meierismøret. Tilsett litt salt etter smak.




Matrøyk AS

Org.nr. 986507175MVA

Tlf: 46 91 46 91 e-post; post@matroyk.no

  I samarbeid med Via Færder AS, Nøtterøy (produksjon og vareforesendelser)

Personvern

Hobbyrøykeriet Normann og Røykutvikleren er internasjonalt design-beskyttet gjennom i "The International Bureau of the World Intellectual Property Organization (WIPO)" med registreringsnumrene DM/206323 og DM/209831. Kopiering av produktene er ikke tillatt.

Våre produkter er under stadig utvikling og fornying. Vi tar derfor forbehold om produktendringer som kan fravike presentasjonene og bildene både i nettbutikken og på hjemmesiden.

bottom of page