Nøttesmør med røkte mandler er enkelt å lage, og er et spennende tilskudd til festbordet i adventstiden. Nøttesmøret smaker ypperlig på loff, rundstykker og flatbrød.
Ingredienser
100 gram mandler
200 gram meierismør
Salt
Fremgangsmåte
Kaldrøyking av smør
Skjær smøret opp i terninger.
Legg terningene i perforert mat- eller bakepapir (papir med hull).
Legg smøret på nettingrammen i røykeriet.
Røyk smøret i 1-2 timer, avhengig av hvor sterk røykesmak du ønsker.
Kaldrøyking av mandler
Start med å skolde mandlene. Kok opp vann i en kjele og tilsett mandlene. La de ligge i det kokende vannet i noen minutter.
Ta mandlene ut av vannet og fjern skallet. Deretter skal de tørke litt.
Legg mandlene på en rist eller nettingramme i røykeriet.
Røyk mandlene i 3-4 timer med bøk, ask eller or/older.
Legg de ferdig røkte mandlene på et skjærebrett og finhakk dem.
Bland de finhakkede mandlene inn i meierismøret. Tilsett litt salt etter smak.