top of page

Pai med kaldrøkt makrell

Porsjoner

4 porsjoner

Hjemmelaget pai med kaldrøkt makrell er en smakfull og spennende vri å nyte makrell på.

Server gjerne med en frisk salat ved siden av for et komplett og herlig måltid.

Ingredienser

Paibunn

  • 200 gram hvetemel

  • 150 gram smør

  • 3 ss vann

  • 0,5 ts salt


Fyll

  • 250 gram kaldrøkt makrell

  • 1 løk

  • 2 ss olivenolje

  • 4 egg

  • 2 dl kremfløte

  • 100 gram revet ost

  • Salt og pepper

  • Dill eller andre friske urter

Fremgangsmåte

Paibunn

  1. Lag paibunnen ved å blande hvetemel og salt i en bolle. Tilsett terninger av smør og smuldre sammen med fingertuppene til blandingen ligner grove brødsmuler.

  2. Tilsett en spiseskje kaldt vann om gangen og kna deigen godt sammen til du får en jevn deig.

  3. Pakk deigen i en plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.

  4. Forvarm oven til 180 grader.

  5. Smør paiformen med litt smør eller formfett.

  6. Kjevle deigen til en sirkel som passer til størrelsen på paiformen din, ca. 3 millimeter tykk.

  7. Bruk en gaffel til å prikke bunnen et par ganger. Sett deretter paiformen i kjøleskapet i 15 minutter.

  8. Stek paibunnen i ovnen på 180 grader i 15 minutter, eller til den har fått en gylden farge. Ta ut og sett til side.


Fyll

  1. Stek finhakket løk i olivenolje til den er myk og gyllen.

  2. Legg flaket makrellkjøtt jevnt over den avkjølte pai-bunnen, og fordel den stekte løken over.

  3. Pisk sammen egg og kremfløte til en jevn blanding i en bolle. Tilsett salt og pepper etter smak.

  4. Hell eggeblandingen over makrell og løk i paibunnen, og dryss revet ost jevnt over paien.

  5. Stek paien i ovnen i ca. 30-35 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet og toppen er gyllenbrun og sprø.

  6. La paien avkjøles litt før servering.

  7. Pynt paien med friske urter som persielle eller dill for ekstra smak.

bottom of page