Shrimp taco er et festlig alternativ til den tradisjonelle fredagstacoen. Denne retten er
inspirert av det meksikanske kjøkkenet, hvor vi kombinerer saftig og kaldrøkt scampi med
en frisk mangosalat.
Ingredienser
0,5 kg kaldrøkt scampi
8 tortillalefser
2 stk mango
2 stk avokado
1 rødløk
1 rød chili
1 lime
Koriander (valgfritt)
Fremgangsmåte
Kaldrøkt scampi
Start med å rengjøre scampiene godt ved å fjerne skallet og den svarte tarmen. Tørk deretter av scampiene med et papirhåndkle slik at de er så tørre som mulig.
Om ønskelig kan du marinere scampiene med valgfritt krydder. I dette tilfelle bør de trekke i marinaden i minimum 30 minutter før røyking.
Legg scampiene på nettingrammen i røykeriet.
Røyk scampiene i 30-60 minutter, avhengig av hvor sterk røykesmak du foretrekker.
Mangosalat
Fjern skallet på mangoene og skjær de i terninger. Ha i en bolle.
Finhakk chili og rødløk, og bland sammen med mangoen.
Press saften fra limen over, og la salaten trekke i bollen i ca. 10 minutter før servering.
Fordel mangosalaten i tortillalefsen og topp med kaldrøkt scampi. Hvis du ønsker mer smak kan du toppe med litt koriander.
Rull lefsen sammen forsiktig. Server gjerne med hjemmelaget guacomole eller salsa for ekstra smak.