top of page

Så enkelt kan du kaldrøyke din egen mat

Oppdatert: 30. mai 2022


Hobbyrøykeriet Normann er en komplett løsning for kaldrøyking av mat. Prisen er 4.485 kr inkludert mva. og frakt.

Røyking av mat er i skuddet som aldri før, men mange synes det er komplisert å bygge sitt eget røykeri. Nå tilbyr Matrøyk AS det norskutviklede Hobbyrøykeriet Normann - et røykeri som gjør røyking av mat så enkelt at alle klarer det.

- Vi har som motto at alle skal kunne røyke sin egen mat. Så langt har det passet helt perfekt, sier daglig leder Mari Berg i Matrøyk AS.


Sammen med ektemannen Øyvind har hun utviklet Hobbyrøykeriet Normann, et røykeri som gjør det enkelt å gi kjøtt, fisk og andre råvarer en ekstra spiss før de serveres i hyggelige lag hjemme eller på hytta.


– Mange hobbyrøykere bruker mye tid på å bygge røykhus, sette opp ovn og legge rør langs bakken. I Hobbyrøykeriet Normann har vi laget et røykhus med et tak som kan åpnes og en røykutvikler du legger i bunnen som lager kald røyk fra treklosser. Enklere blir det ikke, sier Berg.


Hobbyrøykeriet Normann har nettingrammer oppe og nede. Det gjør at røykeriet også kan brukes til fortørking av råvarene før de kaldrøykes.

Kan også brukes til tørking

Når en skal røyke mat er tørkeprosessen i forkant viktig for at resultatet skal bli godt. Også her kan Hobbyrøykeriet Normann brukes.


- Når du skal fortørke råvarene kan du sette røykehuset i åpen posisjon. Det gir god luftgjennomstrømning. For å hindre at dyr og innsekter kommer til har vi laget nettingrammer oppe og nede som holder uønskede gjester unna. Det gjør at røykeriet også fungerer når du skal fortørke maten før røyking, sier Berg.


Komplett løsning for kaldrøyking

Siden starten i 2007 har mange ivrige norske hobbyrøykere tatt i bruk Hobbyrøykeriet Normann. Det siste året har pågangen tatt seg betydelig opp. En periode i høst var det så hektisk i nettbutikken til Matrøyk at de holdt på å gå tom for deler til fornøyde kunder rundt om i landet. I dialogen med kundene er det mange som skryter av det produktet de har mottatt.

Hengepinnene og krokene som følger med Hobbyrøykeriet Normann gjør det enkelt å henge opp råvarene i røykeriet. I bunnen ligger røykutvikleren som lager kaldrøyk av treklosser som legges på elementet.

- De som bestiller røykeri hos oss setter pris på at Hobbyrøykeriet Normann er en komplett løsning for røyking av mat. Våre kunder mottar ikke bare et røykhus og en røykutvikler. De får også med hengepinner og hengekroker i pakken. At røykeriet har nettingrammer som gjør at det kan brukes til fortørking av maten er det også mange som setter pris på, sier Berg.


Om du er nysgjerrig på røyking av mat kan du lese mer om Hobbyrøykeriet Normann på www.matroyk.no


90 444 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

2 Comments


Geir Magne Hjelen
Geir Magne Hjelen
Jul 31, 2019

Komplett med røykutvikler kr 4.485 inkl. mva og frakt

Komplett uten røykutvikler kr 3.990 inkl. mva og frakt

Like

Hva er prisen på røykeriet?

Like
bottom of page