top of page

Tørking av mat

Tørking er en viktig del av røykeprosessen fordi den bidrar til at røyken fester seg skikkelig på råvarene. Røyking alene er ikke tilstrekkelig for konservering, og derfor saltes og tørkes maten før røyking. Med Tørkehuset Normann kan du enkelt tørke råvarene dine før kaldrøyking.  


Tørking av fisk
Hvorfor tørke maten før røyking?  

Uansett hva du ønsker å røyke, bør råvarene tørkes i forkant for at både røyken og fargen skal sette seg skikkelig. Det er spesielt viktig å tørke råvarer der røyken kommer i direkte kontakt med kjøttet/fisken, i motsetning til råvarer som har skinn eller skall ytterst. Jo tørrere råvarene er, jo lettere tar de til seg røyk. Hvis du ønsker å røyke skalldyr, løk, rotfrukter eller nøtter, kan det være lurt å fukte råvarene lett før røyking. 


Tørkeprosessen reduserer også mugg- og bakterievekst, som resulterer i økt holdbarhet for matvarene. Ved å fjerne fuktigheten fra råvarene vil du bevare kvaliteten og friskheten på råvarene over en lengre periode.  Slik bruker du Tørkehuset Normann 

Tørking av fisk

Tørkehuset Normann kan plasseres på et luftig sted på balkongen eller på en platting utenfor huset eller hytta. Sett taket i åpen posisjon og heng råvarene på hengepinnene. For å sikre god tørk bør det være litt avstand mellom råvarene i tørkehuset. Følg anvisningene om anbefalte tørketider for ulike råvarer.  Om tørkehuset skal stå ute kan det males med plantebasert maling (Liwos eller lignende). Taket kan også dekkes med takpapp, shingel eller takplater for ekstra beskyttelse hvis det er plassert utendørs. Når råvarene er ferdig tørket kan du plassere tørkehuset i boden eller garasjen til neste gang det skal brukes.  


Se flere produktdetaljer herFordeler med Tørkehuset Normann  

En av fordelene med Tørkehuset Normann er at det utstyrt med en finmasket netting som sikrer god luftstrømning. Dette er viktig for å oppnå optimal tørking av matvarene, samtidig som det forhindrer at dyr, fugler og insekter kommer til råvarene. Nettingen er også godkjent for bruk i tilknytning til mat. Veggene i tørkehuset er produsert i gran med profilert treverk, noe som forhindrer at vann blir liggende.  


Tørkehuset er enkelt å bruke og leveres komplett med 5 hengepinner og 5 hengekroker for oppheng av råvarene. I tillegg tar det lite plass og kan enkelt pakkes vekk når det ikke er i bruk. Ved å benytte Tørkehuset vil du opprettholde friskheten og smaken på matvarene over lengre tid. Dette bidrar til å redusere matsvinn ved å forlenge holdbarheten til råvarene.  


Tørking av lam


223 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page