top of page

Denne røykutvikleren lager røyk av enkle treklosser

Oppdatert: 23. mai


Røykutvikler fra Matrøyk
Røykutvikleren fra Matrøyk lager røyk av enkle treklosser. Enklere blir det ikke.

Nå kan du røyke ditt eget bacon til påskefrokosten. Alt du trenger er Hobbyrøykeriet Normann, tilgang til strøm og enkle røykeklosser av tre.

- Da vi utviklet Hobbyrøykeriet Normann ønsket vi å finne en norsk produsent som kunne lage en røykutvikler av høy kvalitet med lav brukerterskel. Denne røykutvikleren er så enkel at alle kan bruke den, sier Mari Berg, som er daglig leder i Matrøyk AS.


Strenge krav til kvalitet

I valget av produsent var det noen viktige kvalitetskriterier som måtte være oppfylt.


- Vi stilte krav til produsenten om at røykutvikleren skulle være av høy kvalitet, den skulle være enkel å bruke og den skulle ha lav wattstyrke, slik at temperaturen i røykehuset ikke blir for høy. Heldigvis fant vi en produsent som tilfredsstilte disse kravene, sier Berg.


Hobbyrøykeriet Normann
Hobbyrøykeriet Normann er en komplett løsning for røyking av mat.

Komplett løsning

Sammen med ektemannen Øyvind har hun utviklet Hobbyrøykeriet Normann etter en modell laget av Øyvinds far, Normann Berg. Resultatet er et røykeri som gjør det enkelt å gi kjøtt, fisk og andre råvarer en ekstra spiss før de serveres i hyggelige lag hjemme eller på hytta.


- Det fine med Hobbyrøykeriet Normann er at det er en komplett løsning for røyking av mat, som det er enkelt å bruke. Når røykehuset er på plass er det bare å sette røykutvikleren på den keramiske flisen i bunnen av huset og koble til strømmen, sier Berg.Røykeklosser av tre

I hånden holder hun den blanke røykutvikleren i rustfritt stål som stadig flere nordmenn sverger til når de skal røyke mat. Røykutvikleren har et varmeelement som er nøye utviklet for å produsere en jevn, svak varme.


Røykutvikler fra Matrøyk
Røykeklossen av tre legges direkte på varmeelementet. Varmetråden er utviklet spesielt for å gi en jevn, svak varme på røykeklossen.

- Røykeklossene legges direkte på varmeelementet. Etter noen minutter starter varmen fra elementet å ulme ut treverket. Da er det viktig at det ikke blir for varmt. I denne røykutvikleren skal du bruke røykeklosser av tre, ikke briketter som enkelte røykutviklere benytter seg av. Vi anbefaler tresorter som older, bøk, epletre, eik, einer og bjørk. Det er spennende å prøve seg frem med ulike røyksmaker, sier Berg.Ikke bruk gran eller furu

Men enkelte tresorter skal du ikke bruke når du røyker mat.


- Vi anbefaler ikke at du bruker gran eller furu. Røyken fra disse tresortene inneholder tjære og andre skadelige stoffer som vi ikke ønsker i maten.


Røykutvikler på keramisk flis
Røykutvikleren legges på en keramisk flis i bunnen av røykehuset.

Lag dine egne røykeklosser

Om du har tilgang til egen skog kan du fint lage dine egne røykeklosser til røykutvikleren. Klossene bør ha en tykkelse på 1,5 til 2 cm. og en diameter på 5-7 cm. For at røyken skal spre seg lettere kan du også bore et hull på 5 mm i midten av klossen.


Røykeklosser fra Matrøyk
Røykeklosser kan du lage selv eller bestille på matroyk.no


- Enkelte av våre kunder lager sine egne røykeklosser, men disse får du også kjøpt i nettbutikken på matroyk.no, sier Berg.


Pakketilbud

Om du kjøper røykutvikleren alene koster den 1695 kroner inkl. mva og frakt. Om du bestiller Hobbyrøykeriet Normann inngår røykutvikleren i prisen på 4485 kroner inkl. mva og frakt.


Les mer om Hobbyrøykeriet Normann og den norskproduserte røykutvikleren på www.matroyk.no

24 757 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Opmerkingen


bottom of page